Penina Frančišek

Košarica

Košarica je prazna

 

VINSKA KLET JELENKO

Dobrodošli v KLETI JELENKO

Dolina Svetega Janeza Krstnika, ki v svojih nedrjih skriva najstarejši kartuzijanski samostan v Sloveniji,
je obdana z obsežnimi vinogradi. Med njimi je tudi naš, ki se nahaja na južnem pobočju Konjiške gore.
V družini Jelenko se ljubezen do grozdja in vina prenaša iz roda v rod, saj smo že peta generacija, ki se ukvarja z vinogradništvom.
Pridelujemo zlasti belo grozdje, prevladuje sorta chardonnay, iz katere nastane naš glavni produkt – penina Frančišek.

Med našimi predniki je bilo zelo pogosto ime Franc, ki se je iz očetov prenašalo na sinove.
Njihov vsakdanjik sta bila delo na kmetiji in v vinogradu, zelo radi pa so se tudi podružili ob kozarčku rujne kapljice,
še posebej 3. decembra, ko je na koledarju zapisano ime Franc, ki je ena številnih različic imena Frančišek.
Ker s ponosom nadaljujejmo tradicijo naših prednikov in želimo ovekovečiti njihov trud in veselje do vinogradništva,
smo naši penini nadeli posebno ime – penina Frančišek.

Predstavljamo se s tremi okusi in sicer:

-FRANČIŠEK CLASSIC
-FRANČIŠEK FRUIT JAGODA
-FRANČIŠEK FRUIT BRESEV

Penina Frančišek
Account details
*
*
*
*
*
*
Personal Details
Fields marked with an asterisk (*) are required.
   
 
Penini Frančišek Classic polsuha in suha sta narejeni po klasični metodi izključno iz sorte chardonnay.
Penini sta zlate barve s finimi in lahkimi mehurčki, ki se dvigajo v nežni in dolgo trajajoči liniji.
Vonj združuje note svežega sadja, večinoma agrumov, z dodatki belega cvetja in belega sadja.
Okus je čist, jasen in izrazitih potez in se spreminja od prijetne svežine do prožnosti in polnosti.
Tako kot penini classic sta tudi penini Fruit Jagoda in Fruit Breskev narejeni po klasični metodi.
Sta aromatizirani pijači narejeni na osnovi penečega vina, kateremu je dodana naravna aroma
iz vinogradniških breskev oz. jagod. Penini sta po sladkorni stopnji polsuhi, saj smo
želeli ohraniti značaj penine in jo z okusom breskve oz. jagode le dopolniti in
narediti nekoliko slajšo in živahnejšo.