Penina Frančišek

Košarica

Košarica je prazna

 

VINSKA KLET JELENKO

Dobrodošli v KLETI JELENKO

Dolina Svetega Janeza Krstnika, ki v svojih nedrjih skriva najstarejši kartuzijanski samostan v Sloveniji,
je obdana z obsežnimi vinogradi. Med njimi je tudi naš, ki se nahaja na južnem pobočju Konjiške gore.
V družini Jelenko se ljubezen do grozdja in vina prenaša iz roda v rod, saj smo že peta generacija, ki se ukvarja z vinogradništvom.
Pridelujemo zlasti belo grozdje, prevladuje sorta chardonnay, iz katere nastane naš glavni produkt – penina Frančišek.

Med našimi predniki je bilo zelo pogosto ime Franc, ki se je iz očetov prenašalo na sinove.
Njihov vsakdanjik sta bila delo na kmetiji in v vinogradu, zelo radi pa so se tudi podružili ob kozarčku rujne kapljice,
še posebej 3. decembra, ko je na koledarju zapisano ime Franc, ki je ena številnih različic imena Frančišek.
Ker s ponosom nadaljujejmo tradicijo naših prednikov in želimo ovekovečiti njihov trud in veselje do vinogradništva,
smo naši penini nadeli posebno ime – penina Frančišek.

V naši ponudbi imamo:

- penina Classic polsuha
- penina Classic suha
- penina Fruit breskev
- penina Fruit jagoda
- vino Chardonnay suho
- vino Rumeni muškat posladko
- vino Frančišek(mešano belo) posluho

Vpišite e-poštni naslov za svoj račun. Poslana vam bo potrditvena koda. Ko boste prejeli kodo za preverjanje, boste lahko izbrali novo geslo za vaš račun.

   
 
Penini Frančišek Classic polsuha in suha sta narejeni po klasični metodi izključno iz sorte chardonnay.
Penini sta zlate barve s finimi in lahkimi mehurčki, ki se dvigajo v nežni in dolgo trajajoči liniji.
Vonj združuje note svežega sadja, večinoma agrumov, z dodatki belega cvetja in belega sadja.
Okus je čist, jasen in izrazitih potez in se spreminja od prijetne svežine do prožnosti in polnosti.
Tako kot penini classic sta tudi penini Fruit Jagoda in Fruit Breskev narejeni po klasični metodi.
Sta aromatizirani pijači narejeni na osnovi penečega vina, kateremu je dodana naravna aroma
iz vinogradniških breskev oz. jagod. Penini sta po sladkorni stopnji polsuhi, saj smo
želeli ohraniti značaj penine in jo z okusom breskve oz. jagode le dopolniti in
narediti nekoliko slajšo in živahnejšo.